Ezen az oldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt, és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz. ÉRTEM
Menü
Ön itt jár: > Kezdőlap >

ÁSZF

ÁSZF

Ezeket a feltételeket Magyarország törvényei szabályozzák.

Általános Szerződési Feltételek

 

I. A Szolgáltató

 • A www.mozaikekszer.hu online áruházat a Trimex Bt. üzemelteti (továbbiakban: "Szolgáltató").
 • A Szolgáltató cégneve: Trimex Bt.
 • Cégjegyzék szám: 01-06-012804
 • Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal Nemesfémvizsgáló és Hitelesítő Hatóság nyilvántartási szám: PR5313
 • Óbuda - Békásmegyer Önkormányzat Polgármesteri Hivatal nyilvántartási szám: 9361
 • Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság nyilvántartási szám: 40351
 • Adószám: 28065438-2-41
 • A Szolgáltató székhelye: 1031 Budapest, Víznyelő u. 7.
 • A Szolgáltató telephelye: 1038 Budapest, Szentendrei út 258.
 • Telefonszám: +3620-500-7778
 • E-mail cím: info@mozaikekszer.hu
 • Ügyfélszolgálati idő: H-P 10:00-16:00
 • Ügyintéző: Dérer József

II. A szolgáltatás igénybevétele

A jelen Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF) tartalmazza a Szolgáltató szolgáltatásainak igénybevételére vonatkozó feltételeket. A Felhasználó a regisztrációval és a megrendelés leadásával szerződést köt Szolgáltatóval, elfogadva a jelen Általános Szerződési Feltételeket. A Szolgáltató fenntartja a jogot jelen szerződés egyoldalú módosítására. A módosításról a Szolgáltató rövid felhívás formájában tájékoztatja a Felhasználókat.

 1. A regisztrációval a Felhasználó elismeri, hogy
  • minden esetben a saját nevében, valós személyes adatai, illetve elérhetőségei megadásával regisztrál.
  • A regisztráció és a megrendelés leadása során a Felhasználó köteles a hozzá köthető, valós adatokat megadni. Amennyiben a Szolgáltató tudomására jut, hogy a Felhasználó által megadott adatok nem valós elemeket is tartalmaznak, jogosult hozzáférését részlegesen, vagy teljes egészében korlátozni.
 2. A megrendelések leadása a mozaikekszer.hu internetes áruházban kizárólag elektronikus úton lehetséges, interneten keresztül a mozaikekszer webcímen. Telefonon, faxon, e-mailen, levélben leadott rendeléseket a Szolgáltató nem fogad el.
 3. A rendelésekkel kapcsolatos tájékoztatásokat a Szolgáltató szintén elektronikus úton küldi el a felhasználók részére. A rendelés leadása előtt a felhasználónak van lehetősége a regisztrációkor megadott adatok módosítására. A megrendelés interneten kötött, de nem aláírt szerződésnek minősül, melynek tartalma archiválásra kerül és utólagosan hozzáférhető, visszakereshető.
 4. Ha a megrendelt termék nem áll rendelkezésre, a Szolgáltató a vevőt erről haladéktalanul tájékoztatja és az esetlegesen interneten előre kifizetett ellenértéket visszautalja a vevő részére, a tájékoztatást követően legkésőbb 30 napon belül.

III. A megvásárolható termékek, szolgáltatások köre

 1. A megrendelt terméket futárszolgálat, vagy a Magyar Posta szállítja házhoz. Az áru értékét kiegyenlíteni utánvétellel vagy előre utalással, illetve bankkártyás fizetéssel lehet.
 2. A termékek ára a házhoz szállítás költségét nem tartalmazza. Csomagolási költséget nem számítunk fel.
 3. A webáruházban szereplő árak forintban értendőek, valamint bruttó árak, azaz tartalmazzák a törvényben előírt 27% Áfát, nem tartalmazzák viszont a szállítási költséget.

IV. A vásárlástól való elállás joga

A 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet értelmében a vásárló indoklás nélkül elállhat a termék átvételétől számított 14 napon belül. A Vásárló elállási jogát az erre vonatkozó egyértelmű nyilatkozat útján telefonon (+36205007778), e-mailben (info kukac mozaikekszer pont hu), illetőleg a 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet 2. számú mellékletében található nyilatkozatminta felhasználásával, postai úton is gyakorolhatja.

A Vásárló jogosult az elállási jogát a szerződés megkötésének napja, és a termék átvételének napja közötti időszakban is gyakorolni. A termék kézhezvételének, átvételénekek időpontja:

 • átvevőponti átvétel esetében a rendelés átvételének időpontja;
 • házhoz szállítás esetében a futártól történő átvétel időpontja.

Elállás esetén a Vásárló köteles a terméket saját költségén a Vállalkozás telephelye szerinti címre (Trimex Bt. 1038 Budapest, Szentendrei út 258.) visszaküldeni. A Vállalkozás köteles az elállásról való tudomásszerzésétől számított 14 napon belül a Vásárló által ellenszolgáltatásként megfizetett teljes összeget, ideértve a teljesítéssel összefüggésben felmerült költségeket a Vásárlónak visszafizetni.

Elállás esetén a Vásárlót kizárólag a termék visszaküldésének költsége terheli.

Elállás esetén a Vállalkozás a Vásárlónak visszajáró összeget a Vásárló által igénybe vett fizetési móddal megegyező módon téríti vissza. A Vásárló kifejezett beleegyezése alapján a Vállalkozás a visszatérítésre más fizetési módot is
alkalmazhat, de a Vásárlót ebből adódóan semmilyen többletdíj nem terhelheti. A Vásárló által utánvéttel visszaküldött termék átvételét a Vállalkozás jogosult megtagadni. A Vállalkozás követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából fakadó károk megtérítését.

V. Garancia és jótállás

 1. Az eladó szavatossági és jótállási felelősségére a Ptk-ban és a 49/2003. (VII.30.) GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.
 2. Ha a megrendelt árucikk hibás, esetleg a szállítás során megsérült, akkor azt cégünk díjmentesen kicseréli. Amennyiben a cserére nincs mód, a vásárló választása szerint árengedményt kaphat vagy elállhat a vásárlástól.
 3. A Szolgáltató megtesz mindent azért, hogy az oldalain megjelenő adatok a lehető legpontosabbak legyenek. Az esetlegesen előforduló hibákért a Szolgáltató felelősségére a 17/1999. (II.5.) kormányrendeletben és a Ptk.-ban rögzített rendelkezések irányadóak.
 4. A Szolgáltató által nyújtott szolgáltatások igénybevételének további feltételei a mozaikekszer.hu oldalon az Információk menüpontban olvashatók.
 5. A felhasználó teljes körű felelősséggel tartozik minden olyan rendelésért és egyéb tranzakcióért, amelynek során a jelszava felhasználásra került. Erre való tekintettel kérjük, gondoskodjon jelszava megfelelő titokban tartásáról. A felhasználó ezen felelőssége nem áll fenn, ha jelszava saját hibáján kívül került illetéktelen személy(ek)hez. A Szolgáltató nem vállal felelősséget a rendelés nem teljesítéséből, késésből, a szolgáltatás leállásából eredő, és/vagy az esetleges üzleti vagy magántermészetű információk elvesztéséből vagy egyéb anyagi veszteségből fakadó károkért.

VI. A felelősség korlátozása

A Szolgáltató semmilyen módon nem felelős az alább felsorolt pontokban foglaltak miatt, bármilyen okból is következtek be:

 1. Az Interneten küldött és / vagy fogadott bármilyen adat.
 2. Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a mozaikekszer.hu webáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
 3. Bármilyen meghibásodás, bármely vételi eszközben a kommunikációs vonalakon.
 4. Bármely levél - függetlenül attól hogy papír, vagy elektronikus formában érkezett - , de főleg bármilyen adat elvesztése.
 5. Bármely szoftver nem megfelelő működése.
 6. Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
 7. A résztvevő felelőssége felmérni, hogy hogyan védheti meg a számítógépén tárolt adatait a behatolóktól.
 8. A Szolgáltató szabadon megváltoztathat bármilyen árat, határidőt. A változás a webáruházban történt megjelenés időpontjától lép életbe.
 9. A Szolgáltató szabadon módosíthatja a vásárlás feltételeit és szabályait és / vagy a webáruházat, bármikor, értesítési és bárminemű kötelezettség nélkül arra nézve, hogy megindokolja a döntés helyességét, és a Szolgáltató nem vonható felelősségre, ha így tesz.
 10. Bármely módosítás abban az időpontban lép életbe, amikor online megtalálható a webáruházban. Bármely résztvevőnek, aki nem ért egyet a szabályok módosításával, fel kell hagynia a vásárlással.
 11. A vásárló és az eladó is egyetemlegesen kijelenti, hogy minden felmerülő jogvitát - amennyiben egymás közt nem tudják mindkét fél részére megnyugtatóan lezárni - a Budapesti Fővárosi Bíróság hivatott eldönteni.

VII. Egyéb rendelkezések

 1. A Szolgáltató magára nézve kötelezőnek tekinti a Magyar Reklámszövetség és a Magyarországi Tartalomszolgáltatók Egyesületének etikai kódexét.
 2. A termékekről írt kritikák és egyéb kapcsolódó vélemények minden esetben a felhasználók álláspontját tükrözik, tartalmukért a Szolgáltató nem vállal felelősséget.
  A Szolgáltató fenntartja a jogot a közízlést, üzleti érdekeit vagy törvényt sértő vélemények törlésére.
 3. Adatvédelmi nyilatkozatunkat >>ITT<< érheti el.

VIII. Panaszügyintézés

A vevő jogosult bármilyen nemű panaszával az alábbi elérhetőségeken, nyitva tartási időben az eladóhoz fordulni:
Telefonon: +3620-500-7778 (ügyfélszolgálati időben: H-P 10-16 óráig)
E-mailben: info@mozaikekszer.hu

IX. Csomagküldésre vonatkozó szolgáltatói szabályozás nemesfém vásárlása esetén

300.000 Ft feletti nemesfém ill. nemesfém tartalmú tárgy megrendelése esetén az ügyfél köteles megjelenni telephelyünkön, és kötelesek vagyunk az ügyfelet azonosítani és átvilágítani a megrendelés értékéhez igazodva. Ebben az esetben az ügylet értékének kiegyenlítése csak elektronikus fizetési módban - pl. utalás, bankkártyás fizetés - lehetséges, készpénzben való fizetés nem.

>>AZ ÁSZF LETÖLTÉSE PDF FORMÁTUMBAN<<

Keresés