Ezen az oldalon sütiket (cookie) használunk annak érdekében, hogy javíthassuk a felhasználói élményt, és jobb szolgáltatást nyújthassunk. Bővebb információt az Adatvédelmi nyilatkozatban olvashatsz. ÉRTEM
Menü

Nemesacél

A nemesacél készítésekor a vasoxidból kivonják a tiszta vasat, majd a kedvező tulajdonságok hozzáadása érdekében (pl. savállóság, vízállóság, keménység, kopásállóság) ötvözik olyan nemesfémekkel, mint a króm, a nikkel, a szilícium, vagy a molibdén. Így jön létre a nemesacél, ami tartóssága és rozsdamentessége miatt kitűnő ékszeralapanyag, és egyre nagyobb népszerűségnek örvend az ezüst és az arany mellett.

Ez részben annak is köszönhető, hogy a nemesacélból készült ékszerek teljes mértékben allergénmentesek, mivel az ötvözetet úgy alakították ki, hogy ne engedjen nikkel sót kiválni az anyagból.

Ezáltal az ékszer viselése még az érzékeny bőrűeknél sem okoz irritációt, gyulladást. Az ékszeriparban a 316L minősítésű nemesacél változat a legelterjedtebb, amit orvosi acélnak is neveznek ellenállósága, karcmentessége miatt.

Az ezüsttel ellentétben jól viseli a sós- és gyógyvizet, valamint a különböző vegyszerekkel való érintkezést is.

Ezek az ékszerek ráadásul nagyon mutatósak, akár önmagukban, akár arany-, vagy ezüstbevonattal, csiszolt kristályokkal, cirkónia kövekkel díszítve.  Manapság egyre nagyobb teret hódítanak az eljegyzési gyűrűk piacán is.

Tekintsd meg nemesacél ékszereinket!

Tekintsd meg mágneses nemesacél ékszereinket!

Tartalomhoz tartozó címkék: hasznos

Keresés